Wees Trots

Onlangs deed ik mee met een schrijfwedstrijd genaamd ‘Digitale Liefde’. De winnaar werd vandaag bekend gemaakt.

Dat ik het niet ben geworden, is niet erg. Het gaat mij om de ervaring en om het schrijven. Mijzelf uitdagen om over dingen te schrijven die niet meteen in mijn straatje liggen, helpt mij een betere schrijver te worden. Met een maximum van 500 woorden, werd ik daarnaast gedwongen om heel nauwkeurig de woorden te kiezen die het verhaal zouden gaan vormen.

Omdat ik blij ben met mijn inzending, deel ik deze – voor deze ene keer- graag met jullie. Ik geloof dat elk verhaal Fantastisch is wanneer de schrijver, ik in dit geval, er passie voor voelt en blij van wordt. Zelfs als het verhaal voor sommigen cheesy of too much is, of als je bij het nalezen hier en daar nog van alles wilt aanpassen of als het verhaal simpelweg een schrijfwedstrijd niet heeft gewonnen.

Het idee waarmee je het verhaal schreef, bracht je in extase. Het triggerde iets in je. Het maakte je enthousiast. Daar gaat het om. De creativiteit. De bereidheid tot het schrijven van een verhaal. Zet daarom je Fantastische Verhaal altijd in het licht. Want daar hoort het. Net als jij.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Ik keek naar de foto op mijn telefoon. Wat was het toch waardoor ik me zo aangetrokken voelde tot hem? Ik kende hem alleen van naam, verder niet. Hij was bijzonder aantrekkelijk. Misschien zelfs wel een rokkenjager. Wilde ik me daarmee gaan verbinden?

Onder zijn foto stonden een hartje en een kruisje. De app dwong me een keuze te maken en daarvan de consequenties te dragen. Ik herinnerde me de voorwaarden waarmee ik akkoord had moeten gaan voordat ik de magische app kon downloaden. Het kruisje had geen gevolgen voor mij. Het hartje echter wel. Die keuze zou definitief een eind aan mijn leven maken.

Het was een risico. Wat als hij niet voor mij koos..?

Ik keek naar zijn foto. Zijn donkerbruine ogen leken me te doorboren. Een glimlach verscheen op zijn gezicht. Met zijn vinger tekende hij een hartje in de lucht.

Alle foto’s hadden dat gedaan. Het betekende niets.

Doe het.

Mijn vinger hing boven het hartje op het scherm. Ik haalde diep adem en sloot mijn ogen.

Voordat ik weer zou gaan twijfelen, drukte ik op het hartje. Iets greep me bij mijn shirt en trok me hard naar voren. Het voelde alsof iemand een stofzuigerslang tegen mijn borst had gedrukt en zo probeerde mijn ziel uit mijn lijf te rukken.

Het ontnam me de adem en even dacht ik dat ik de verkeerde keus had gemaakt. Totdat het ineens stil om me heen werd.

Ik opende mijn ogen en zag hem staan achter een poort. Ik keek om me heen. Het was donker en ik zag niet waar ik was. Maar waar hij stond, in het midden van een bloemenveld, daar was het licht. Hij strekte zijn hand naar me uit.

“Je bent er,” hoorde ik hem zeggen.

Ik legde mijn hand in de zijne. Hij trok me omhoog en door de poort naar het licht toe. In dezelfde beweging vouwde hij zijn arm om mijn middel.

“Fijn om je te ontmoeten.”

Ik keek over mijn schouder naar waar ik vandaan kwam. Achter me zag ik mijzelf liggen in mijn slaapkamer. De telefoon lag naast mijn lichaam. Langzaam werd het beeld opgeslokt door het donker.

Ik draaide me om naar de man in mijn armen. Mijn vingers gleden over zijn stoppelige kaaklijn.

“Fijn dat jij ook voor mij koos.”

Hij glimlachte en drukte me tegen zich aan.

“Voor altijd de jouwe,” fluisterde hij en daarna legde hij zijn lippen op de mijne.

Met die kus startte mijn nieuwe leven in deze wereld binnenin de app. Het leven zoals ik kende was voorbij. Morgenochtend zou mijn stiefmoeder mijn levenloze lichaam vinden. Autopsie zou uitwijzen dat ik was gestorven aan het broken heart syndrome. Ik zou worden begraven en het leven zou verder gaan zonder mij.

En de app op mijn telefoon? Die zou zijn verdwenen. Op zoek naar een nieuwe gebruiker.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Dit keer een iets ander blog dan gebruikelijk. Daarom mijn vraag aan jou: Wat vond je ervan? Kun je er iets mee? Geeft het je inspiratie, advies, positiviteit of iets heel anders? Deel het op de community!

Fantastisch schrijfplezier gewenst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.