Wat is dat eigenlijk, een schrijfcoach?

Elke auteur maakt gebruik van een schrijfcoach of een redacteur. Elke schrijfcoach kan jou weer anders begeleiden en dus is het aan jou om tussen de vele coaches juist diegene te vinden die past bij wat jij verwacht en nodig denkt te hebben.

Besef dat er soms grote verschillen kunnen zitten tussen een schrijfcoach en een redacteur. Schrijfcoaches staan vaak los van een uitgever; redacteuren werken vaak in dienst van een uitgever.

Niet elke redacteur is een schrijfcoach. Dat zou misschien zo moeten zijn, maar bij grote uitgevers beperken redacteuren zich voornamelijk tot het werk zelf en de mate van personal coaching verschilt behoorlijk.

Dit houdt in dat als jij als schrijver bijvoorbeeld vastloopt met je plot of personages, je hiermee bij een redacteur vaak niet veel hulp kunt krijgen. Om de simpele reden dat dit te maken heeft met coaching en niet met redigeren. Redigeren komt er kort en krachtig op neer dat de geschreven tekst wordt gecontroleerd en verbeterd.

Maar wat als je juist die tekst niet op papier krijgt?
Wat als je problemen ondervindt met het verwoorden van de door jou gecreëerde wereld?
Wat als jouw personages gewoonweg niet goed uit de verf lijken te komen?
Dan kun je terecht bij een schrijfcoach.

notes-514998_960_720

Fantasy Schrijfcoaching
Schrijven is schrappen en herschrijven. Het is onderdeel van het schrijverschap. Een goede schrijfcoach herschrijft de complete tekst niet zelf, maar zet jou, de auteur, aan het werk. Dat is wat ik doe.

Ik help je om jouw verhaal zo goed mogelijk vorm te geven, zodat jij er blij mee bent en de volgende stap naar het uitgeven kunt zetten.

Om je alvast op gang te helpen, geef ik, onder het kopje Schrijftips, tips & tricks om jouw verhaal tot een succes te maken. Heb je een specifiek probleem wat je graag behandeld ziet worden, stuur me dan een berichtje. Dit kan onder het kopje Contact.

Personal coaching
Heb je toch meer behoefte aan een stukje personal coaching, neem dan gerust contact met me op. We bespreken wat je nodig hebt en wat ik je kan bieden. Samen met jou ga ik op zoek naar wat jouw schrijfstijl uniek maakt. We kijken naar jouw idee, we kijken naar wat je al hebt geschreven en waar je tegenaan loopt. Voor mij als schrijfcoach is het belangrijk om je te helpen op alle fronten in je schrijfproces.

Genre
Mijn specialiteit zijn fantasieverhalen gericht op lezers tussen 15 en 25 jaar. Een paar voorbeelden in deze categorie zijn: Harry Potter, De Hongerspelen, De Labyrinth Renner en Percy Jackson.
Het creëren van levendige personages en het vertellen van hun verhaal in een Fantastische Wereld, dat is waar ik jou als schrijver het beste in kan helpen. Ik bied jou een andere kijk op jouw verhaal, stel je kritische vragen en help je waar je dat maar wilt in jouw schrijfproces.

Constructieve feedback
Als schrijver weet ik hoe spannend het kan zijn wanneer je voor het eerst jouw idee gaat bespreken of wanneer je een door jou geschreven stuk door een ander laat lezen. Met mij als schrijfcoach ben je gegarandeerd van constructieve feedback waar jij mee verder kunt.

Voor de mogelijkheden en tarieven, klik hier.