Referenties

Als je op zoek gaat naar een schrijfcoach die je verder kan helpen met jouw verhaal, dan zijn referenties belangrijk. Je wilt immers weten wat anderen vonden van het samenwerken met de schrijfcoach die jij misschien wilt inhuren.

Dit wordt er over mij en mijn diensten gezegd:

Kees Holtrigter – Smartscan analyse

Geweldige feedback. Hier heb ik wat aan. Waar voor mijn geld.

Frank Kuipers – Conceptbespreking / Smartscan analyse

Al een jaar of tien loop ik rond met het idee om mezelf uit te laten geven, maar nooit eerder heb ik iemand gehad die me echt het idee heeft gegeven dat ik het kan, tot ik Petra tegenkwam. Mijn eerste versie van het verhaal dat ik wil uitgeven heb ik naar Petra gestuurd, die het kritisch bekeken heeft. Van haar kreeg ik binnen een paar dagen een uitgebreid verslag met alle op- en aanmerkingspunten, waardoor mijn motivatie om het alsnog uit te geven weer aanzienlijk toegenomen is.
Dankzij Petra en haar Schrijfchallenge van 2017 ben ik veranderd van een schrijver die nooit wat afmaakt tot iemand die vastberaden is het af te maken. Dus twijfel niet en laat Petra ook jou helpen!

Sander Elvik – Conceptbespreking

Al een paar jaar loop ik rond met het idee om een boek te schrijven. Verschillende verhalen spoken rond in mijn hoofd. Daarom heb ik aan de 10-daagse Schrijfchallenge van Petra meegedaan. Dat was super inspirerend! Eindelijk maakte ik werk van mijn idee. Aan het eind van de challenge had ik een grove synopsis van mijn verhaal én een beter beeld hoe ik het aan kan pakken.
Ik wilde meteen doorpakken en heb daarom aansluitend een conceptbespreking met Petra gepland.

Aan de hand van een verder uitgewerkte synopsis hebben we in een zeer prettig gesprek mijn verhaal doorgesproken. Ik vond dit erg leerzaam. Naast het bespreken van je eigen vragen en twijfelpunten kijkt Petra ook dieper naar je verhaal. Haar technische benadering vond ik een eye-opener. Ik bedoel daarmee niet aandacht voor grammatica (dat komt later wel), maar juist de functionaliteit van wat ik geschreven had: welke rol heeft bijvoorbeeld de muzikaliteit van mijn hoofdpersoon eigenlijk in het verhaal? Door haar analyse heb ik nieuwe inzichten gekregen en ben ik op nieuwe ideeën gekomen die mijn verhaal verder brengen.

Dus loop je rond met een idee, maar weet je niet goed te beginnen? Zet het op papier, maak een afspraak met Petra en kick-start je boek!

Maria Staal – Gepubliceerd auteur, eigenaresse van Mariastaal.nl en beheerder van de bekende Facebookgroep Hangplek voor Nederlandse Selfpubbers

“Petra heeft de boeken van mijn 3-delige non-fictie serie [De Praktische Gids] van redactie voorzien. Het was een leuke samenwerking, waarbij haar kritische vragen over het onderwerp mij echt hebben gedwongen er betere boeken van te maken. Daarnaast heeft ze me vele tips gegeven om de zinsopbouw van de tekst te verbeteren en te professionaliseren. Ik beveel Petra dan ook van harte aan als redacteur!”

Sietske Hiltsje Visser – Gepubliceerd auteur

“Petra heeft me uitgebreid feedback gegeven en is langs alle personages gegaan. Dat was meer dan wat ik had verwacht! Ze denkt mee en heeft me op ideeën gebracht waar ik nog niet eerder aan had gedacht. Hierdoor kon ik mijn verhaal verrijken met meer informatie zodat de lezer een nog beter beeld heeft van de wereld die ik in mijn verhaal gecreëerd heb.  Ik zou Petra zeker aanbevelen als schrijfcoach!”

Sietske Hiltsje Visser is gepubliceerd auteur van De Zwarte Krijger en momenteel werkzaam aan haar volgende serie genaamd Prinses der Schaduwen.

Maria van Zanten – Nutritionist en Coach Uit de ban van Emotie-eten via Puurzensza.nl

“Petra heeft oog voor detail. Ze heeft de homepage van mijn website doorgenomen en wist moeiteloos de zwakke plekken eruit te halen. Daarnaast gaf ze constructieve suggesties voor verbetering.  Ze is behulpzaam, creatief en een analytische denker. Dankjewel Petra!”

Geerte Paradies – Innovator at TNO en eigenaresse van anderemensen.wordpress.com

“Ik ben een blog begonnen omdat ik het leuk vind om te schrijven, maar wist niet goed wat ik er vervolgens mee moest. Petra heeft naar het blog als geheel gekeken, en enkele blogposts, en advies gegeven over gebruiksgemak en mogelijke vervolgrichtingen.  In een heel korte tijd wist ik concreet hoe ik verder kon gaan. Iedereen die ook wil bloggen, en een frisse en kritische blik kan gebruiken, zou ik Petra zeker aanraden.”

***

Dit wordt er over mij als auteur gezegd:

Eva Hamming – Redacteur en eigenaresse van maakhetmooier.nl

“Petra is een schrijver in hart en nieren. Ze weet je echt mee te nemen in het verhaal. Ik was vanaf de eerste pagina geboeid en heb het hele boek [An Impossible Truth] door meegeleefd met de karakters. Petra heeft duidelijk verstand van hoe je een verhaal moet opbouwen. Ik ben trots dat ik haar eerste boek heb mogen lezen en kijk al uit naar het lezen van de volgende boeken.”

Janet van der Ploeg – Geluksdeskundige, levensgenieter, recensent en eigenaresse van GelukkigGroots.nl

“Petra heeft mij sinds onze tienertijd al bijgestaan met raad en daad als het gaat om mijn verhalen. Ze heeft altijd tips en trucs om een verhaal sterker en mooier te maken, en ze is niet alleen een motivator, maar ook recht door zee in haar feedback. Ze heeft een duidelijke mening en houdt een hoge standaard aan, maar altijd met de reden dat ze wil dat je slaagt. Door haar feedback ben ik een betere schrijver geworden. Tijdens haar proces dat haar naar de publicatie van haar eerste boek [An Impossible Truth] heeft geleid, heb ik ontdekt dat zij niet alleen doortastend is naar anderen, maar ook naar haar eigen werk. Ze leeft dus echt haar waarden. Ze heeft oog voor detail, staat open voor kritiek, en gaat voor niets minder dan het beste dat ze te geven heeft. Dit maakt haar tot een Fantastische Schrijver, en dat maakt haar ook tot dé persoon waar een aspirerende schrijver kan groeien en bloeien!”