Blog

Podcast #4: Plotten of pantsen. Wat is het beste?

We praten over de schrijfmethodes plotten en pantsen, en de strijd die tussen schrijvers heerst welke beter zou zijn. Welke methode produceert betere boeken, wat is het verschil en waar geven wij zelf de voorkeur aan?  Hieronder kun je direct de aflevering beluisteren, of downloaden voor een later moment. Wil je weten wanneer er een […Lees verder]

Een redacteur inhuren: wat moet je weten?

Voordat een boek wordt gepubliceerd, heb je het verhaal meerdere keren gelezen en herschreven. In de acht stappen van het schrijfproces worden de stappen omschreven die voor jou, als schrijver, van toepassing zijn. Hierna komt het uit handen geven van je verhaal aan professionals zodat zij ervoor kunnen zorgen dat je boek 100% klaar is voor publicatie. In dit blog vertellen we je meer over de redacteur. Wie is hij, en – vooral – wat kan hij voor jou betekenen?

De route naar het uitgeven

Een boek uitgeven is een spannend proces. Je hebt een idee, maar je twijfelt of het idee wel goed genoeg is. Je twijfelt of je het wel tot een goed verhaal kunt omtoveren. En misschien de grootste twijfel is wel dat als je je boek al gaat uitgeven, of je boek wel genoeg lezers zal aantrekken om succesvol te zijn.
Twijfel is je grootste vijand en het zorgt ervoor dat je schrijfproces direct tot stilstand komt. Twijfel kan zelfs zo groot worden dat het je weet te overtuigen om maar niet te beginnen met schrijven. En dat is eeuwig zonde.

Handige websites voor (wannabe) schrijvers van Fantastische Verhalen: Deel 3 – Pinterest

De meeste schrijvers  zijn goed in visualiseren. Ze kunnen de woorden zo schrijven, dat je als schrijver het voor je begint te zien. Alsof je naar een film kijkt, zo neemt de schrijver je mee door het verhaal. Om dat te bereiken heeft de schrijver niet alleen een goede dosis fantasie nodig, maar heeft hij ook veel baat bij een goede visualisatie ter voorbereiding van zijn schrijven.
Maar waar haal je die visualisaties dan vandaan?

Handig voor Fantastische (wannabe) schrijvers: Deel 2 – Apps

Tegenwoordig kun je een leven zonder mobiele telefoon niet meer voorstellen. We installeren verschillende apps en gebruiken het apparaatje te pas en onpas. Wil je weten waar dichtbij een restaurant is om een hapje te eten? We kijken even op Google. Heb je een afspraak in een voor jou onbekende omgeving, dan pak je Google Maps of een van de andere handige routebeschrijvingsapps erbij.
Als schrijver kun je ook prima uit de voeten met de apps die via de Playstore te downloaden zijn.