Over mij

meAangenaam!

 

Ik ben Petra van der Ploeg, gepubliceerd auteur van de (Engelstalige) Somnia Series en als Fantasy Schrijfcoach sta ik klaar om jou te helpen jouw Fantastische Verhaal op papier te krijgen!

Iets meer over mij…

Al zo lang ik me kan herinneren, geniet ik van verhalen die me meenemen op reis naar Fantastische Werelden. Ik geniet van lezen, heel veel lezen.

Vanaf mijn dertiende begon ik zelf verhalen te schrijven. Wat vond ik het heerlijk om rond te neuzen in die eindeloze fantasie! Voor elk verhaal wat ik schreef, haalde ik het onderste uit de kan. Ik besprak het met mijn omgeving, deelde stukken van mijn verhalen online en ging met de feedback aan de slag.

Op een gegeven moment voelde ik dat schrijven geen hobby meer was. Dat ik diep van binnen dolgraag een boek wilde publiceren. En op dat moment heb ik professionele hulp ingeschakeld om de kneepjes van het schrijversvak tot in de kleinste details te leren.

Hoe je het beste research kunt doen en hoe je een idee tot een volledig verhaal kunt maken. Ook heb ik verschillende manieren ontdekt hoe je het beste om kunt gaan met typische schrijversproblemen zoals niet weten waar je moet beginnen, of wat te doen als je vastloopt.

 

 

Mijn missie…

Schrijven is zo’n groot en belangrijk onderdeel van mijn leven geworden, dat ik er mijn Missie van heb gemaakt: Schrijvend Nederland helpen met het (af)schrijven van hun Fantastische Verhalen.

Dit doe ik onder andere door elke week praktische schrijftips te geven op deze website. Ook kun je me voor korte of langere tijd inhuren als schrijfcoach waar ik je alles zal leren om jouw verhaal op papier te krijgen!

Ik geloof namelijk dat iedereen een Fantastische Schrijver in zich heeft. Dat de wereld zit te wachten op meer fantasie, op boeken waarin je heerlijk kunt wegdromen en die je het gevoel geven dat je een onvergetelijke reis aan het maken bent.

Dus… ben je er klaar voor om jouw idee om te toveren tot een Fantastisch Verhaal?

Fantastisch Schrijfplezier gewenst!

handtekening